JOBST compressieproducten kunnen symptoomverlichting geven en hulp bieden bij verschillende veneuze of lymfatische aandoeningen. Ongeacht de ernst van uw aandoening biedt JOBST een deskundig ontworpen product dat uw klachten kan verlichten - van kleine problemen, zoals zware benen, tot ernstigere aandoeningen zoals een ulcus crurus (open been).
JOBST is er voor u: Hier kunt u meer leren over veneuze en lymfatische aandoeningen, maar ook over manieren om ze - met behulp van graduele compressie - te behandelen.
Longembolie (LE): Blokkade van een slagader in de long door een bloedstolsel. Dit kan soms het gevolg zijn van DVT, waarbij het bloedstolsel losraakt en zich naar de longen verplaatst.
Oppervlakkige veneuze trombose (OVT) - tromboflebitis: OVT is een acute ziekte waarbij stolselvorming gepaard gaat met een ontstekingsreactie van de aderwand. Dit kan worden veroorzaakt door mechanische, chemische of biologische factoren en heel soms door een infectie. De meest voorkomende vorm is een bloedstolsel in een spatader met een bijkomende steriele ontsteking van de aderwand (varicoflebitis) als gevolg.
Posttrombotisch syndroom (PTS): Aandoening na een DVT als gevolg van permanente schade aan de kleppen in de diepe aderen na een bloedstolsel of aderverstopping in het diepe veneuze systeem. PTS is een vaker voorkomende complicatie van DVT - één op de drie mensen met DVT ontwikkelt klinische symptomen in de benen zoals chronische pijn, vochtophoping (oedeem) en huidveranderingen.
Chronische veneuze insufficiëntie (CVI): CVI is een veel voorkomende veneuze ziekte in de benen. Vroege symptomen zijn vochtophoping (oedeem) en pijn, maar naarmate de ziekte vordert treden er ernstigere symptomen op, zoals huidverkleuringen en mogelijk zelfs wonden.
Open been of ulcus cruris: Dit is de ernstigste vorm van CVI en is een gevolg van een chronisch tekort aan zuurstof en voedingsstoffen in het weefsel, gecombineerd met vochtophoping (oedeem). De huid gaat kapot en er onstaat een wond. De genezing van een ulcus cruris kan lang duren.
Als u niet zeker bent over uw symptomen, of u heeft verdere vragen omtrent veneuze ziekten, raden we aan om uw huisarts te consulteren. Deze kan een correcte diagnose stellen en een passende behandeling starten.